Fysiotherapeuten praktijk Van Smeden

in Marum, Groningen

Medewerkers van Fysio Van Smeden

Lees alles over de medewerkers van Fysiotherapiepraktijk Van Smeden

Gert

Gert is fysiotherapeut sinds 1979, werkt alle dagen behalve op dinsdag.

Gert van Smeden

Gert (K.G. van Smeden, 1954) is werkzaam als fysiotherapeut sinds 1979. In dat jaar heeft hij zijn opleiding aan de Academie voor Fysiotherapie te Groningen voltooid. Daarna is hij toegetreden als maatschapslid tot de praktijk van J.L. Dijkstra te Marum, de latere praktijk “Lindeborg”.

 

In de daarop volgende jaren heeft hij zich allereerst gespecialiseerd in de sportfysiotherapie. De opleiding daarvoor heeft hij afgerond in 1987. Gedurende de daarop volgende 15 jaar is hij verbonden geweest als sportmedisch begeleider aan de sportschool van het SportCentrum te Leek.

 

Daarnaast is hij actief geweest als begeleider van diverse sportverenigingen, zoals de voetbalvereniging VEV’67 te Leek,  de volleybalvereniging Impala te Leek en de zaalvoetbalvereniging Leekster Eagles, uitkomend in de Eredivisie van de KNVB Futsal-competitie.
Momenteel is hij niet meer vast aan een vereniging verbonden, maar veel (top)sporters komen bij hem voor advies en behandeling.

 

In 1998 is hij uit de maatschap te Marum getreden, om vervolgens in diezelfde plaats als zelfstandig fysiotherapeut verder te gaan. Daarvoor is het pand geschikt gemaakt, waar de praktijk nu nog steeds in is gevestigd.

 

De volgende jaren heeft hij een opleiding gedaan voor Bedrijfsfysiotherapie, de cursus “Fysiotherapie bij patiënten met chronische pijn” gevolgd, en de opleiding tot oedeemfysiotherapeut met goed gevolg afgerond. Ook is hij geschoold in behandeling van Whiplashpatiënten.
Tenslotte heeft hij zich de laatste jaren bekwaamd in nieuwe technieken, de behandeling van myofasciale pijn, medical taping en lymftaping.

 

Gert staat geregistreerd in het Centraal KwaliteitsRegister Fysiotherapie en in het Centraal Register Oedeemfysiotherapie.

 

BIG-registratienummer: 19035035604

Karin

Karin is afgestudeerd in 1997. Zij is alle dagen, behalve op woensdagmiddag, aanwezig.

Karin Hageman

Karin (K.H. Hageman, 1967) is werkzaam als fysiotherapeut sinds 1997. In dat jaar heeft zij haar opleiding aan de HanzeHogeschool te Groningen, voorheen de Academie voor Fysiotherapie, succesvol afgerond. Daarna heeft zij waargenomen in diverse praktijken, onder andere in Sneek en Leek.

 

Vanaf 2000 is zij in onze praktijk werkzaam, aanvankelijk alleen als waarneemster in de vakanties, maar al snel in vaste dienst. Ze heeft eerst part-time gewerkt, maar sinds 2008 heeft zij een volledige betrekking.

 

In die tijd heeft zij haar kennis steeds verder uitgebreid door het volgen van diverse na- en bijscholingen. Zo heeft zij de cursussen “Praktisch Tapen” en “Pilates met de Swiss Ball” gevolgd. Zij heeft ook de cursus “Medical Taping” gevolgd.

 

Karin heeft de recent de modulaire opleiding “Geriatrische Fysiotherapie”, dat wil zeggen fysiotherapie voor ouderen, afgerond. Bij de specialisaties kunt u lezen wat Gerontologie inhoudt.

 

Karin staat ook geregistreerd in het Centraal KwaliteitsRegister Fysiotherapie.

 

BIG-registratienummer: 19044677204

Bart

Bart, gediplomeerd in 2007, werkt alleen op woensdag.

Bart Eggink

Bart (B. Eggink, 1985) is vanaf 1 februari 2015 werkzaam in onze praktijk
Hij is in 2007 afgestudeerd aan de HanzeHogeschool in Groningen en heeft sindsdien gewerkt in Heerenveen. Daarnaast is hij in 2014 afgestudeerd aan de opleiding Manuele Therapie (SOMT) in Amersfoort. Hij heeft de cursus “medical taping” ook gevolgd.

In 2016 heeft hij de opleiding “Dry Needling” succesvol afgerond.

Bart is, behalve in onze praktijk, ook werkzaam in Teampraktijk Veeneman te Zuidhorn. Die praktijk maakt, evenals de onze, deel uit van FysioTeam Westerkwartier. Hij is bij ons aanwezig op woensdag de hele dag.

Ook Bart staat geregistreerd in het Centraal KwaliteitsRegisterFysiotherapie en in het Centraal Register Manuele Therapie.

 

BIG-registratienummer: 29066880004

Rikst

Rikst is fysiotherapeut sinds 2012, zij werkt niet op woensdagmiddag en vrijdag.

Rikst van Dijk

Rikst (R.A. van Dijk, 1989) is vanaf 1 januari 2013 werkzaam in onze praktijk. Zij is in 2012 afgestudeerd aan de Hogeschool van Amsterdam. Daarna heeft ze een aantal waarnemingen gedaan in Beetsterzwaag en Oosterwolde.
Na haar studie heeft Rikst de cursus “medical taping” gevolgd.

Zij heeft zich door nascholing bekwaamd in de behandeling van bekkenproblemen rond de zwangerschap (methode Röst).

Onlangs heeft Rikst zich ook opleiding gevolgd voor de behandeling van myo-fasciale pijn en triggerpoints,  bij de praktijk NSA te Groningen.

Daarnaast heeft zij zich bekwaamd in het toepassen van “Dry Needling” (DN). Een beschrijving van deze therapie vindt u onder “specialisaties”.

 

Zij is op maandag, dinsdag, woensdagochtend en donderdag in de praktijk werkzaam.

 

Natuurlijk staat Rikst ook geregistreerd in het
Centraal KwaliteitsRegister Fysiotherapie.

 

BIG-registratienummer: 49915758804